Seniorenstam

Leeftijd:21+ jaar
Opkomsttijd:1x per 6 weken op zaterdag 20:00 – 23:00 uur (tijden wijken soms af)
Doelgroep:mannen en vrouwen
E-mail:seniorenstam@hendrikvanhalewijn.nl

Ben je 21 jaar of ouder, dan kun je bij de Hendrik van Halewijn kiezen uit maar liefst vier speltakken: de Stam, de PiVo’s, de Seniorenstam en de Veteranenstam. Het lijkt binnen Scouting niet echt gebruikelijk dat er voor 21-plussers nog zoveel te doen is, maar bij de Van Halewijn hebben we veel 21-plussers, waarbij de één nog iets actiever wilt zijn dan de ander. Bij de Stam kun je al terecht vanaf 18 jaar en de Stam draait elke vrijdagavond. De PiVo’s draaien om de week op zaterdagavond voor de Scouts die niet meer zo actief willen zijn als de Stam maar nog wel wat vaker bij elkaar willen komen. De Seniorenstam draait elke zes weken op de zaterdagavond en is er voor degenen die het wellicht al iets drukker hebben met kinderen en werk en daardoor minder vaak bij elkaar kunnen komen, maar dat nog wel willen. De Veteranenstam is een clubje van voornamelijk ouders van leden en bestuursleden die nog elke vier weken bij elkaar komen op maandagavond.

Activiteiten

Sinds 2001 heeft de Hendrik van Halewijn er een nieuwe speltak bij: de Seniorenstam. Deze groep enthousiaste scouts bestaat eigenlijk vooral uit leiding van de verschillende speltakken en medewerkers. Door één keer in de 6 weken iets met z’n allen te doen versterken zij het groepsgevoel. Bij de Seniorenstam is iedereen welkom die de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt en toch nog met de Hendrik van Halewijn en scouting verbonden wil blijven.

De Seniorenstam organiseert zelf haar programma’s. Dit betekent over het algemeen dat er door twee leden een activiteit wordt georganiseerd (meestal buiten het scoutcentrum) en dat er na afloop onder het genot van een hapje en een drankje nog even wordt nagepraat. Voorbeelden van activiteiten zijn: samen (koken en) eten, geocaching, wie is de mol, minute to win it en nog veel meer.

De Seniorenstam is volledig zelfstandig en heeft dus geen leiding of begeleiding, ook heeft de Seniorenstam geen bestuur.

Mocht u vragen hebben over de Seniorenstam of opkomsten, neem dan contact op via seniorenstam@hendrikvanhalewijn.nl.