Bevers

Leeftijd:5 – 7 jaar
Opkomsttijd:zaterdag 9:45 – 11:45 uur
Doelgroep:jongens en meisjes
E-mail:bevers@hendrikvanhalewijn.nl

Bij Scouting heten kinderen van vijf tot zeven jaar Bevers. Bevers herken je aan hun rode blouse, trui of poloshirt. Verder dragen ze net als alle andere Scouts een rode Halewijn-das. Zo horen deze jongste Halewijners er helemaal bij.

Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief, toneelspelen, met muziek, knutselen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen door het gebruiken van hun fantasie. Zo worden twee lappendoeken een hut, een waxinelichtje een mini-kampvuur en kun je tijdens een logeerweekend alle sprookjes beleven.

Hotsjietonia

Vroeger speelden de bevers met Lange Doener in Huize Hotsjietonia, maar tegenwoordig zijn er zoveel vriendjes bijgekomen in Hotsjietonia dat het inmiddels een heel dorp is. De hoofdbewoner van het dorp Hotsjietonia is het kind Stuiter. De anderen zijn Rozemarijn, Professor Plof, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Keet en Fleur Kleur, Sterre en Steven Stroom en Noa.

De Bevers kunnen zich makkelijk met deze personen identificeren en de themaverhalen zijn realistisch zodat de verhalen gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan gebeurtenissen binnen de groep.  Zo wordt er uiteraard op een positieve en vrolijke manier gespeeld en uitgelegd, maar ook wordt ingespeeld op bijvoorbeeld het verschil tussen goed en kwaad en op emoties.

Activiteiten

Bij de Scouting hoort natuurlijk een kamp, maar omdat de Bevers nog zo jong zijn, gaan ze niet al een hele week op zomerkamp. Wel hebben ze twee keer per jaar een logeerweekend en dat is eigenlijk al heel erg spannend. Op die manier kunnen de Bevers alvast een beetje oefenen voor als ze met de Welpen, Esta’s of Kabouters op zomerkamp gaan, want het is soms best wel lastig je eigen tas in te pakken of je luchtbed op te pompen.

Daarnaast doen de Bevers nog vele andere toffe dingen: bezoekjes aan Ballorig, de Speeldernis en Professor Plons, maar ook op het Scoutcentrum zelf is er genoeg te doen, zoals spelen in het modderbos, kampvuur en zelf broodjes bakken of gewoon lekker kegelroof op het grote plein. Ook een bezoek aan de kinderboerderij of zelfs met z’n allen bij de brandweer kijken is niet vreemd. Kortom, voor de Bevers is er altijd genoeg te doen!

Ook wordt er voor de Bevers elk jaar een Bever-Doe-Dag georganiseerd. Daarbij komen alle Bevers uit de regio samen om leuke activiteiten te ondernemen. Zo ontdekken de Bevers onder andere dat er ook andere Scoutinggroepen zijn en hoe het is om samen te spelen met kinderen die je anders niet ziet.

De Beverleiding

De leiding van de Bevers speelt mee, door ieder een eigen themafiguur te spelen. Zo dragen ze op hun eigen manier bij aan een gezellige en leerzame opkomst.

Het leidingteam van de Bevers van de Hendrik van Halewijn bestaat uit:

  • Cornalijn Gouw (Rebbel, tevens teamleidster)
  • Valérie van der Meule (Rozemarijn)
  • Iris Buijs (Keet Kleur)
  • Amy Ville (Fleur Kleur)
  • Thimo Meuldijk (Professor Plof)
  • Caspar Meijs (Stanley Stekker)

Mocht u vragen hebben over de Bevers of opkomsten dan kunt u deze altijd aan ons stellen. Dat kan op twee manieren:

  • door op zaterdag voor of na de opkomst even naar ons toe te komen;
  • door een e-mail te sturen aan bevers@hendrikvanhalewijn.nl (ook voor het afmelden voor een opkomst).

Beverlied

Tijdens het openen en sluiten van de opkomst zingen de bevers het openingslied of sluitingslied. Onderstaand kunnen jullie het lied vinden.

Openingslied

Wij zijn de bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet
We gaan samen spelen
Dat doen we zo graag
Want wat we gaan doen
Doen we samen vandaag
Ik dans en ik spring
Ik stuiter en ik zing
Wij zijn de bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet
We gaan samen spelen
Dat vinden we fijn
Wat is het toch leuk
​Om een bever te zijn!

Sluitingslied

Wij zijn de bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet
Maar nu zijn we klaar
Tot de volgende keer
Dan zien we elkaar
En dan zingen we weer
Ik dans en spring
Ik stuiter en ik zing
Wij zijn de bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet
Maar nu zijn we klaar
Tot de volgende keer
Dan zien we elkaar
En dan spelen we weer!