Bevers

Leeftijd

5 – 7

jaar

Opkomst

Zaterdag

9:45 – 11:45 uur

Doelgroep

Jongens

en Meisjes

Wie zijn de Bevers?

Bij Scouting heten kinderen van vijf tot zeven jaar de Bevers. Bevers herken je aan hun rode blouse. Verder dragen ze net als alle andere Scouts een rode Halewijn-das. Zo horen deze jongste Halewijners er helemaal bij.

Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, toneelspelen, met muziek, knutselen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen door het gebruiken van hun fantasie. Zo worden twee lappendoeken een hut, een waxinelichtje een mini-kampvuur en kun je tijdens een logeerweekend allerlei avonturen beleven.

Hotsjietonia

Af en toe spelen de Bevers met de figuren in Hotsjietonia, alle figuren hebben hun eigen kwaliteiten en hobby’s. De hoofdbewoner van het dorp Hotsjietonia is het kind Stuiter. De anderen zijn Rozemarijn, Professor Plof, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Keet en Fleur Kleur, Sterre en Steven Stroom en Noa.

Deze figuren worden gebruikt om de Bevers spelenderwijs dingen te leren en zich te ontwikkelen. Waar de oudere speltakken insignes kunnen behalen in verschillende activiteiten zijn die bij de Bevers gekoppeld aan de figuren. Zo is Keet Kleur dol op knutselen en leert ze de Bevers hun eigen museum te maken! En met Rebbel en Bas Bos ontdekken ze de natuur en wat die allemaal te bieden heeft. En als de Bevers alle opdrachten samen voltooid hebben ontvangen ze een mooie badge voor op hun blouse! Dan kunnen ze aan iedereen laten zien dat ze die verdiend hebben.

Activiteiten

Bij de Scouting hoort natuurlijk een kamp, maar omdat de Bevers nog zo jong zijn, gaan ze niet een hele week op zomerkamp. Wel hebben ze twee keer per jaar een logeerweekend en dat is eigenlijk al heel erg spannend. Op die manier kunnen de Bevers alvast een beetje oefenen voor als ze met de Welpen, Esta’s of Kabouters op zomerkamp gaan, want het is soms best wel lastig je eigen tas in te pakken of je luchtbed op te pompen.

Daarnaast doen de Bevers nog vele andere toffe dingen: bezoekjes aan Ballorig, de Speeldernis en Professor Plons, maar ook op het Scoutcentrum zelf is er genoeg te doen, zoals spelen in het modderbos, kampvuur en zelf broodjes bakken of gewoon lekker kegelroof op het grote plein. Het afgelopen jaar hebben we met de Bevers bijvoorbeeld een mega-knikkerbaan gemaakt, een escape room uitgespeeld en onszelf tot mummies omgetoverd. Kortom, voor de Bevers is er altijd genoeg te doen!

Ook wordt er voor de Bevers elk jaar een Bever-Doe-Dag georganiseerd. Daarbij komen alle Bevers uit de regio samen om leuke activiteiten te ondernemen. Zo ontdekken de Bevers onder andere dat er ook andere Scoutinggroepen zijn en hoe het is om samen te spelen met kinderen die je anders niet ziet.

De Beverleiding

Het leidingteam van de Bevers van de Hendrik van Halewijn bestaat uit:

  • Danny Neven (teamleider)
  • Diewertje Lindeman
  • Lana Postema
  • Yinthe de Bruijn
  • Frederique Rouw
  • Jasmijn Schols
  • Tess Kemp

Mocht u vragen hebben over de Bevers of opkomsten dan kunt u deze altijd aan ons stellen. Dat kan op twee manieren:

  • door op zaterdag voor of na de opkomst even naar ons toe te komen;
  • door een e-mail te sturen aan bevers@hendrikvanhalewijn.nl (ook voor het afmelden voor een opkomst).

Beverlied

Tijdens het openen en sluiten van de opkomst zingen de Bevers het openingslied of sluitingslied. Onderstaand kunnen jullie het lied vinden.

Openingslied

Wij zijn de Bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet
We gaan samen spelen
Dat doen we zo graag
Want wat we gaan doen
Doen we samen vandaag
Ik dans en ik spring
Ik stuiter en ik zing
Wij zijn de Bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet
We gaan samen spelen
Dat vinden we fijn
Wat is het toch leuk
Om een bever te zijn!

Sluitingslied

Wij zijn de Bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet
Maar nu zijn we klaar
Tot de volgende keer
Dan zien we elkaar
En dan zingen we weer
Ik dans en spring
Ik stuiter en ik zing
Wij zijn de Bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet
Maar nu zijn we klaar
Tot de volgende keer
Dan zien we elkaar
En dan spelen we weer!

Ben je na het lezen helemaal enthousiast geworden en wilt u uw kind ook kennis laten maken met scouting? Of wilt u graag nog meer informatie? Stuur dan gerust een email naar Bevers@hendrikvanhalewijn.nl

Wij hopen u snel te zien en onze bevergroep uit te breiden met nog meer vriendjes!