Kabouters

Leeftijd

7 – 11

jaar

Opkomst

Zaterdag

9:45 – 11:45 uur

Doelgroep

Meisjes

Wie zijn de kabouters?

De kabouters zijn een gezellige groep meiden van tussen de 7 en 11 jaar oud. De kabouters is een speltak bij de scouting vereniging Hendrik van Halewijn. Iedere zaterdagochtend draaien de kabouters opkomst van 09:45 tot 11:45. Tijdens deze opkomsten leren de kabouters nieuwe dingen, maken zij nieuwe vrienden en hebben we een leuke tijd! Bij een opkomst kunt u denken aan buiten en binnen spelen, brood bakken rond een kampvuur, een creatieve knutsel of toewerken naar een insigne. De kabouters zijn gemakkelijk te herkennen aan de groene blouse en rode das die wij dragen tijdens de opkomst. Om die blouse mooi aan te vullen werken wij samen met de kabouters ieder jaar naar een nieuw insigne om op de blouse te plakken.

Weekenden

Dat zijn de opkomsten, naast de opkomsten gaan de kabouters ook 2 keer per jaar op weekend! Dit houdt in een weekendje (van zaterdagochtend tot zondagmiddag) weg met z’n allen, vaak ook in een thema. Vaak is het eerste weekend op het eigen terrein, zo kunnen ze wennen aan het weg zijn met scouting. Het tweede weekend is op een ander scoutingterrein, vaak niet al te ver weg maar wel dat we naar nieuwe activiteiten en gebieden toe kunnen.

Kabouterkamp

Dan de leukste activiteit van het jaar, kamp! Aan het einde van het scoutingseizoen gaan de kabouters een week lang op kamp. Dit doen wij al jaren in Alphen, Brabant. Dit prachtige terrein biedt een variatie aan leuke activiteiten en mogelijkheden voor de kabouters om te ontdekken. Ook is het terrein erg vertrouwd en de verhuurders ontzettend vriendelijk. Ieder jaar heeft het zomerkamp een ander thema, bij thema kunt u denken aan Sprookjes, een archeoloog met een tijdmachine, een knecht die strijd voor het hart van de prinses of de onderwaterwereld verkennen.

Bambilië

De kabouters zelf hebben ook een thema, het thema van Bambilië. Bambilië is het land waar we iedere week opkomst hebben, daar reizen we tijdens het openen en sluiten dan ook weer iedere week heen. De leiding heeft ook speciale kabouternamen, vernoemd naar een dorp uit Bambilië. De kabouters krijgen ook bij installatie (een ceremonie om een nieuw lid welkom te heetten) een eigen kabouternaam. Ook zijn de kabouters opgedeeld in Volkjes om zo de groep goed te verdelen, zo heeft ieder volkje een Hoofd- en Hulp kabouter, dit zijn de wat oudere kabouters die de nieuwe leden op weg kunnen helpen.

De installatie van het afgelopen seizoen

De kabouterleiding

De kabouterleiding zijn zelf allemaal ook ooit jeugdlid geweest bij de Hendrik van Halewijn. Nu organiseren zij al deze leuke activiteiten, van kampen tot opkomsten tot weekenden. Wij staan iedere week klaar om een leuke opkomst te maken en te draaien met de kabouters. Het allerbelangrijkste is een gezellige tijd en nieuwe vrienden voor het leven en dat is een mogelijkheid die de leiding graag wil voor de kinderen, zoals zij die zelf ook hebben gehad.

Het leidingteam van de Kabouters bestaat uit:

  • Charlotte Saat (Wappie)
  • Benjamin Meijs (Jiggle)
  • Sander van den Hoek (Miego)
  • Iza Kemp (Woeps)
  • Esther Streng (Hollie)

(De naam in haakjes is de kabouternaam van de Kabouterleiding.)

Contact

Vindt u het leuk om uw kind eens te laten komen kijken bij de kabouters? Dat kan! Wij zouden het ontzettend leuk vinden om nieuwe kijkers te ontvangen en ze kennis te laten maken met scouting. Ook kunt u ons altijd een mailtje sturen met vragen over ons, de groep of andere vragen die u wellicht heeft uit bovenstaande informatie. Twijfel niet en stuur ons een berichtje!

Contact opnemen kan op de volgende 2 manieren:

  • Stuur ons een mailtje, dit kan naar het e-mailadres: kabouters@hendrikvanhalewijn.nl
  • Kom eens langs op een zaterdagochtend, voor of na de opkomst. (Begin 09:45, einde 11:45.)

Eenmaal lid van de kabouters zijn er ook verschillende manieren van communicatie, wij hebben bijvoorbeeld een Ouder-Whatsappgroep waarin wij vaak informatie delen, vragen beantwoorden en foto’s/updates sturen van hoe het gaat. Ook versturen wij de informatie via email en kunt u leuke foto’s van de opkomsten terugvinden op de facebookpagina van de groep.