PiVo’s

Leeftijd:21+ jaar
Opkomsttijd:1 × per 2 weken op zaterdag 20:00 – 23:00 uur (tijden wijken soms af)
Doelgroep:mannen en vrouwen
E-mail:pivos@pivos.nl

Ben je 21 jaar of ouder, dan kun je bij de Hendrik van Halewijn kiezen uit maar liefst vier speltakken: de Stam, de PiVo’s, de Seniorenstam en de Veteranenstam. Het lijkt binnen Scouting niet echt gebruikelijk dat er voor 21-plussers nog zoveel te doen is, maar bij de Van Halewijn hebben we veel 21-plussers, waarbij de én nog iets actiever wilt zijn dan de ander. Bij de Stam kun je al terecht vanaf 18 jaar en de Stam draait elke vrijdagavond. De PiVo’s draaien om de week op zaterdagavond voor de Scouts die niet meer zo actief willen zijn als de Stam maar nog wel wat vaker bij elkaar willen komen. De Seniorenstam draait elke zes weken op de zaterdagavond en is er voor degenen die het wellicht al iets drukker hebben met kinderen en werk en daardoor minder vaak bij elkaar kunnen komen, maar dat nog wel willen. De Veteranenstam is een clubje van voornamelijk ouders van leden en bestuursleden die nog elke vier weken bij elkaar komen op maandagavond.

Activiteiten

In oktober 2010 is deze speltak gestart door een groep enthousiaste Scouts die qua inhoud dezelfde activiteiten wilt ondernemen als de Seniorenstam, maar een hogere frequentie van bijeenkomsten. PiVo’s organiseren helemaal zelf hun programma’s. Dat betekent over het algemeen dat door één of twee leden een activiteit wordt georganiseerd (vaak buiten het Scoutcentrum). Na afloop blijven ze vaak nog even hangen om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over de activiteit.

De activiteiten lopen uiteen van actief tot cultureel en van creatief tot intellectueel. Voorbeelden van activiteiten zijn: bezoek aan de Museumnacht, zeilen, blowkarten, creatief met blik, koken, pionieren en recordavond.

Omdat veel van de PiVoleden ook leiding zijn en soms ook nog lid zijn van een andere speltak, is het bijna onmogelijk om een zomerkamp te organiseren, ook omdat je als leiding al meegaat met een jongerenspeltak op zomerkamp. Om het goed te maken gaan de PiVo’s in ieder geval één keer per jaar op weekend. Het is elke keer weer een uitdaging een leuke locatie te vinden, maar tot nu toe is dat goed gelukt en zijn de PiVo’s al in Duitsland en in België geweest, zijn ze op het jamboreeterrein in Ommen geweest en hebben ze zelfs een nachtje op een onbewoond eilandje in ons eigen Nederland doorgebracht.

Het PiVoBestuur

De PiVo’s zijn volledig zelfstandig en hebben dus geen leiding of begeleiding. Wel heeft deze speltak een bestuur, bestaande uit:

  • David Gorlitz (voorzitter)
  • Leslie van Grinsven (vice)
  • Paul Simons (penningmeester)

Mocht u vragen hebben over de PiVo’s of opkomsten dan kunt u deze altijd aan ons stellen. Dat kan op twee manieren:

  • door op zaterdag voor de opkomst even naar ons toe te komen;
  • door een e-mail te sturen aan pivos@pivos.nl.