Explorers

Leeftijd

15 – 17

jaar

Opkomst

Vrijdag

20:00 – 23:00 uur

Doelgroep

Jongens

en Meisjes

Ben jij creatief, denk je out-of-the-box, werk je graag samen, wil je op kamp, doe je graag toffe dingen die je leeftijdsgenoten doorgaans niet doen, ben je graag buiten en bezig met het leren en ontdekken van nieuwe dingen maar denk je “ik ben al te oud voor scouting, dat is toch voor kleintjes?”, dan heb je geluk! Scouting is zeker niet voor alleen de kleintjes, maar juist hartstikke populair en nog uitdagend voor alle leeftijden. Speciaal voor 15 t/m 17 jarigen is er de speltak Explorers, ook wel Explo’s.

Wat doen de Explo’s?

Bij de jongere speltakken leer je van de leiding hoe het op scouting werkt, hoe je samen speelt en werkt, hoe een spel gaat, enzovoorts. Bij de Explo’s is er geen leiding, maar begeleiding. In deze leeftijdsgroep leer je namelijk meer en meer zelfstandig doen en organiseer je met een andere Explo zelf je programma’s. Daar kun je oneindig je creativiteit in kwijt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan vermoedelijk echt uitgevoerd worden. Denk aan alternatief koken op kampvuur tot aan een karaoke-zang-en-dansavond, van een zelf uitgestippelde kano-hike route tot aan een toneelstuk schrijven, van een ik hou van holland-quiz tot aan een schommel die echt functioneert pionieren met touw en palen.

Kortom, alles kan bedacht worden, het meeste kan uitgevoerd worden. Alles draait om leren en om samenwerken maar vooral om samen veel plezier maken.

Organiseren

Dat plezier is op de vrijdagavonden. Dan delen we het gebouw met alleen de Stam (18 t/m 23 jarigen) en hebben we dus alle ruimte om ons programma te draaien. En wees niet afgeschrikt hè, de generatie van het jaar voor je heeft al 1 of 2 jaar ervaring en kan je bij het organiseren van die toffe programma’s helpen, net als de begeleiding.

Vaak zien we tussen de Explo’s ook beginnend leiding. Super gaaf, dan kun je skills geleerd bij de Explo’s inzetten als leiding en andersom. Als het programma is afgelopen (van 20 tot 22.00 uur) is er altijd nog even gelegenheid voor gezellig nakletsen, het drinken van een frisdrankje en het maken van nieuwe plannen.

Elk scoutingjaar staat er voor de Explo’s in ieder geval op de planning één of twee weekenden weg, een hike en/of dropping, kanoën, koken en een zomerkamp aan het einde van de zomervakantie.

Bestuur en begeleiding

Naar keuze van de Explo’s zelf kan er onder de leden ook een Explobestuur worden verkozen. Dit bestuur fungeert als brug tussen de leden en begeleiding en neemt vaak het organiseren van het kamp op zich. 

Het begeleidingteam bestaat uit:

  • Martijn Sander
  • Marjolijn Ladan
  • Ilona Noordegraaf-Wolters
  • Karen Bonkes
  • Leslie van Grinsven

Mocht u vragen hebben over de Explorers of opkomsten dan kunt u deze altijd aan ons stellen. Dat kan op twee manieren: