Scouting Nederland

Scouting, wat is dat?

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben samen plezier en leren om samen te werken en respect te hebben voor elkaar. Op die manier ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. De doelen van het Scoutingspel zijn omschreven in de spelvisie.

Er zijn verschillende soorten Scouting: land, lucht en water. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging!

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft meer dan 100.000 actieve leden! De jeugdleden en vrijwilligers (meer dan 25.000!) van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.